Op Hemelvaartsdag leveren wij geen bestellingen uit

Over Instock

Ladder van Moerman

In Nederland wordt jaarlijks zo’n 2,5 miljoen ton eten verspild in de hele voedselketen. Alle landbouwgrond, water, energie en Co2 uitstoot voor de productie hiervan, gaan hiermee verloren. Dit heeft een enorme impact op onze aarde. Voedselverspilling begint met preventie: het voorkomen van verspilling, maar helaas is dat niet in alle gevallen mogelijk. Een afwijkende maat, verkeerd gelabelde verpakkingen, gecancelde orders, pallets met een paar mindere producten waarvan het merendeel wel goed is, product schade door weersomstandigheden, zo maar een greep uit het aantal redenen waar voedselverspilling door ontstaat.

Een oplossing voor onvermijdbare voedselverspilling

Wij proberen met InstockMarket een oplossing te zijn voor onvermijdbare voedselverspilling. We creëren enerzijds voor telers, producenten en tussenhandelaren zo veel mogelijk waarde, anderzijds helpen we de horeca aan verrassend goede producten voor de beste prijs. We werken specifiek met de horeca omdat chefs creatief, professioneel en flexibel zijn, daarnaast kunnen ze ook snel schakelen. De horeca sluit perfect aan op de soorten stromen die wij ontvangen. Via InstockMarket krijgen goede doelen zoals Voedselbanken ook een deel, we doneren ongeveer 20% van de producten en nemen een stuk van de logistiek uit handen.

InstockMarket.nl is een initiatief van Selma, Bart en Freke

InstockMarket.nl is een initiatief van Selma, Bart en Freke. Sinds 2014 zetten zij met Instock op allerlei manieren voedselverspilling op de kaart. Met hun restaurants, catering en productlijn van speciaalbier, granola en kookboeken. Na de opening van Instock’s derde restaurant wilde ze meer impact maken in aantal kilo’s, zo ontstond het idee voor een online groothandel. Ze zijn toen verhuisd naar een groter Food Rescue Center vlakbij Amsterdam Sloterdijk. In 2019 is InstockMarket als online groothandel officieel gelanceerd en hebben ze vele partners aan hun mogen binden.

Onze Partners