Dé online groothandel voor geredde producten - goedkoper én duurzamer!

Over Instock

Ladder van Moerman

Voedselverspilling


In Nederland wordt jaarlijks zo’n 1,8 tot 2,5 miljoen ton eten verspild in de gehele voedselketen. Alle landbouwgrond, water, energie en Co2-uitstoot voor de productie hiervan, gaan hiermee verloren. Dit heeft een enorme impact op onze aarde.

Een oplossing voor onvermijdbare voedselverspilling

InstockMarket


Veel voedselverspilling gebeurt onnodig: een afwijkende maat, verkeerd gelabelde verpakkingen, gecancelde order, of simpelweg overschot. InstockMarket steekt hier een stokje voor door voedselverspilling op de kaart te zetten. Dit doen we door reststromen van boeren, telers en producenten te verwaarden en deze aan te bieden aan de horeca. We werken specifiek met de horeca omdat chefs professioneel werken en sneller kunnen schakelen. Via InstockMarket krijgen goede doelen zoals de voedselbank ook een deel. We doneren ongeveer 20% van de producten.

Wil jij als horecaonderneming ook je steentje bijdragen en tegelijkertijd je inkoopkosten verlagen? Meld je dan snel aan!

InstockMarket.nl is een initiatief van Selma, Bart en Freke

Achtergrond


Sinds 2014 zet Instock voedselverspilling op de kaart. Het begon met een pop-up restaurant. Maar al snel breidde het uit naar drie restaurants, een cateringbedrijf en een productlijn van speciaalbier, granola en kookboeken. Het doel is altijd geweest om zoveel mogelijk kilos met eten te redden, daarom ontstond in 2019 het idee van een online groothandel.

Onze Partners