Dé online groothandel voor geredde producten - goedkoper én duurzamer!

Q&A

WAAROM VINDEN JULLIE VOEDSELVERSPILLING BELANGRIJK?
Een groot gedeelte van grondstoffen wordt gebruikt voor de productie van voedsel. Uit onderzoek van het Food and Agriculture Organization (FAO) blijkt dat jaarlijks 1,3 miljard ton voedsel verloren gaat. Naast het weggooien van eten gaat het niet alleen om het product zelf, maar ook om het geld, de energie,  het telen van het product, de verpakking, koeling en bereiding van het eten! Door voedselverspilling tegen te gaan ga je dus klimaatverandering tegen. 

 

WAT HOUDT HET FOOD RESCUE CENTER (FRC) PRECIES IN?
Het  FRC is dé plek waar we het eten ontvangen van producenten, telers en tussenhandelaren. Nadat het product binnen is gekomen start het proces. De producten gaan door een kwaliteitscontrole, worden gefotografeerd in onze photobooth om ze vervolgens op de website van InstockMarket te plaatsen. Hier vandaan kunnen restaurants en caterings hun producten bestellen, die vervolgens geleverd worden door onze duurzame partners.

 

WAAR KOMEN DE PRODUCTEN VANDAAN?
Wij halen onze producten op bij verschillende telers, producenten of tussenhandelaren. Voorbeelden van leveranciers zijn Bakker Barendrecht, Bio Brass, van Oers United, van de Weerd, en Marley Spoon. 

  • We werken samen met kleine en grote telers. Een voorbeeld hiervan is Dennis Van de Weerd. Wekelijks rijden wij naar lelystad om pompoenen op te halen. Deze worden afgekeurd omdat ze te klein zijn, wij nemen deze natuurlijk met liefde aan! 
  • Een ander voorbeeld is Bakker Barendrecht. Dit is een bedrijf die groente en fruit verpakt en levert aan verschillende supermarkten. De producten die zij over houden leveren zij aan de voedselbank. Voor de voedselbank is dit heel veel, dus datgene wat overblijft krijgt bij ons een mooi bestemming. 
  • Het vlees en vis wat wij ontvangen komt van verschillende leveranciers. Een voorbeeld hiervan is Marley Spoon. Zij zijn een bedrijf dat maaltijdboxen verkoopt. Helaas blijven ze hier ook met verschillende producten zitten, onder andere ook vis en vlees. Dit komt vaak door een overschot of een te korte houdbaarheidsdatum. Andere leveranciers blijven soms ook met onverkochte producten zitten. Bijvoorbeeld een minder mooi stukje zalm die een andere horeca liever niet heeft, maar net zo lekker smaakt. 

 

WANNEER WORDT MIJN BESTELLING GELEVERD
Als je op werkdagen voor 16:30 besteld, wordt je bestelling de volgende dag geleverd. Bekijk het leverschema

 

WAAROM REKEN JE TRANSPORT KOSTEN?
We vinden het belangrijk om te werken met logistieke partners die investeren in duurzaam transport. Om een zo goed mogelijke service te bieden berekenen we een gedeelte van de transporkosten door.  

 

WERKEN JULLIE MET EEN MINIMALE BESTEDING?
We werken met een minimale besteding van slechts €50.

 

MIJN BESTELLING IS NIET AANGEKOMEN
Neem contact op met support via: [email protected] of bel naar 020 21 01 149 

 

ER MIST EEN PRODUCT DAT IK HEB BESTELD
Neem contact op met support via: [email protected] of bel naar 020 21 01 149 

 

ZIJN AL JULLIE PRODUCTEN BIOLOGISCH?
De missie van InstockMarket is om zoveel mogelijk producten te redden van de verspilling. Wanneer het kan redden we biologische producten maar alle producten zijn welkom!

 

IK HEB EEN KLACHT OF OPMERKING WAAR KAN IK DIE MELDEN?
Neem contact op met support via: [email protected] of bel naar 020 21 01 149